sixreasons-0916

Video is de norm op Facebook, SnapChat, Youtube en Skype. En waarom? Omdat video, als geen ander medium, mensen raakt en de boodschap krachtig, aantrekkelijk en laagdrempelig overbrengt.

Het lijkt wellicht logisch dat social media platformen deze functie ook kunnen vervullen voor de zakelijke markt. Maar niets is minder waar. Uw bedrijf gebruikt sociale platformen om content te verspreiden. Maar om video’s te beheren, te distribueren en te beveiligen dient u een eigen, afgeschermd, video content platform te hebben. Alleen dan kan video echt waarde toevoegen aan uw bedrijfsvoering.

Hieronder de zes belangrijkste redenen voor een zakelijk video content management platform.

1. Content management. Video is bedrijfscontent. Net zoals e-mails, contracten en presentaties, mag video content niet door iedereen worden bekeken, verspreid of aangepast. Een video content management platform zorgt ervoor dat de video’s veilig worden opgeslagen, eenvoudig kunnen worden gevonden en op de juiste manier, door de juiste mensen kunnen worden gedeeld.

2. Beveiliging. Het is steeds eenvoudiger om video content te maken en te distribueren. Daarom is het ook steeds belangrijker om deze content goed te beveiligen. Wanneer de CEO een boodschap verstuurt naar alle medewerkers over bijvoorbeeld een fusie, moet deze informatie alleen bij de juiste mensen terecht komen en mag deze niet gedeeld worden buiten de organisatie. Een video content management platform beveiligt de video’s, zorgt voor gecontroleerde distributie en zorgt ervoor dat de juiste procedures worden gevolgd.

3. Bereik. Video = communicatie. Het laatste wat je als organisatie wil, is dat content versnippert is opgeslagen. Veel bedrijven werken op meerdere plekken binnen de organisatie met video distributie systemen, die niet complementair zijn en niet iedereen binnen de organisatie bereiken. Een video content management platform zorgt ervoor dat de juiste mensen, op het juiste moment, de juiste video’s te zien krijgen, ongeacht het ‘device’ dat ze gebruiken.

4. Zoeken. Omdat het aantal video’s en het gebruik ervan alleen maar toeneemt, wordt het vinden van de juiste film in het archief steeds lastiger. Een video content management content platform doorzoekt de volledige database, en niet alleen op titel niveau, maar tot op het punt in een video waarin een specifiek woord of zin wordt gebruikt (Speech Search).

5. Integratie. Medewerkers omarmen video het snelst als het onderdeel uitmaakt van bestaande applicaties. Een video content management platform zorgt ervoor dat het kijken naar en produceren van video’s, past binnen de standaard applicaties van een organisatie, zoals SharePoint, Jive, IBM Connections of Salesforce.

6. ROI. Zodra een video content management platform is geïnstalleerd neemt het gebruik van video binnen de organisatie toe. Om de doodeenvoudige reden dat het dan zo makkelijk is om, op een gecontroleerde manier, zelf aantrekkelijke video’s te maken. Zo wordt video een integraal onderdeel van communicatie instrumenten die uw medewerkers ter beschikking staan. Ze zijn in staat krachtiger en sneller te communiceren en dit komt de snelheid en doelgerichtheid van uw gehele organisatie ten goede.